1/12
Para cocer a pedra caliza e convertela en cal hai que producir temperaturas moi elevadas no interior do fornoROI FERNANDEZ
2/12
Antes de encender o forno, é preciso enchelo por completo con varias capas superpostas de madeira e de pedraROI FERNANDEZ
3/12
Para conseguir as altas temperaturas precisas para cocer a pedra usábase preferentemente madeira de érbedo e cozas, nome que designa as raíces de uzROI FERNANDEZ
4/12
Para rematar o procedo se cocción da pedra, o forno ten que arder ao menos trinta horas seguidas e antes de retirar o produto cómpre deixar pasar uns díez días para que enfríeROI FERNANDEZ
5/12
Para rematar o procedo se cocción da pedra, o forno ten que arder ao menos trinta horas seguidas e antes de retirar o produto cómpre deixar pasar uns díez días para que enfríeROI FERNANDEZ
6/12
Para rematar o procedo se cocción da pedra, o forno ten que arder ao menos trinta horas seguidas e antes de retirar o produto cómpre deixar pasar uns díez días para que enfríeROI FERNANDEZ
7/12
O caleiro da Torre está a pouca distancia da aldea de VilamorROI FERNANDEZ
8/12
Mentres ardía o forno, levouse a cabo unha demostración de como se aserraba a madeira na serra do CourelROI FERNANDEZ
9/12
Mentres ardía o forno, levouse a cabo unha demostración de como se aserraba a madeira na serra do CourelROI FERNANDEZ
10/12
Mentres ardía o forno, levouse a cabo unha demostración de como se aserraba a madeira na serra do CourelROI FERNANDEZ
11/12
Mentres ardía o forno, levouse a cabo unha demostración de como se aserraba a madeira na serra do CourelROI FERNANDEZ
12/12
Vecinos e visitantes durante a demostracion de aserrado en Vilamor, co caleiro fumegando á esquerdaROI FERNANDEZ