«Analizaremos unha zona que leva anos pechada para ver se se pode traballar»

A.G. RIBEIRA / LA VOZ

BARBANZA

20 mar 2017 . Actualizado a las 05:00 h.

El patrón mayor de Aguiño es uno de los profesionales que se dedica a la captura del erizo y reconoce que ha ido ganando peso en los ingresos de los profesionales. También es consciente de que, si se agota, transcurrirán muchos años antes de que vuelva a desarrollarse. Por eso, se muestra partidario de buscar alternativas: «Analizaremos unha zona que leva anos pechada para ver se se pode traballar nela. Trátase dunha franxa que vai dende a punta do Carreiro ata a parte interior da ría. Imos avaliar se temos produto, porque poderíase incluír no vindeiro plan de explotación e, desa forma, deixaríamos descansar a zona na que levamos traballando ata agora». Santamaría recalca que Aguiño apostó por la subasta del producto al comprobar que tenía una fuerte demanda, y subraya que este cambio en la forma de comercializar el equinodermo ha resultado muy ventajosa para los mariscadores.