«Para ser un bo camareiro tamén hai que formarse»

Rosa Estévez
R. Estévez REDACCIÓN / LA VOZ

A CORUÑA CIUDAD

Rubén Vilariño se formó en el ciclo de Restauración del centro integrado de FP Compostela

09 abr 2017 . Actualizado a las 05:00 h.

Tras haberse matriculado en un ciclo de Saúde Ambiental que acabó abandonando, Rubén Vilariño decidió seguir su instinto y apostar por lo que siempre le había gustado: la hostelería. Así llegó al ciclo medio de Servicio de Restauración, en el centro integrado de FP Compostela. «A miña familia sempre tivo negocio de hostalería, e sempre souben que era o que me gustaba. O que pasa é que para ser un bo camareiro hai que formarse. Para taberneiro vale calquera, pero canto máis estudas, canto máis te preparas, mellor profesional vas ser», cuenta este joven. Él se ha aplicado el cuento. Y este año, hace tan solo unas semanas, ha sido reconocido como el mejor tirador de cañas de Galicia en el Fórum Gastronómica de A Coruña. Para él, el premio significa el reconocimiento a los esfuerzos realizados. Unos esfuerzos que han valido la pena. Casi recién salido del horno del instituto ya tiene trabajo -lo encontrarán en la Bodeguilla de San Lázaro-, y rezuma optimismo. «A verdade é que o grao de inserción laboral do meu ciclo é moi alto. Da miña clase, penso que o 90 % da xente está traballando. E o que non é porque decidiu seguir estudando e formándose», señala.

Le preguntamos por la dureza del sector que ha escogido. «Sempre se di que este é un sector sacrificado, pero eu vexo aos mariñeiros e o seu si que me parece un sacrificio». Le preguntamos, también, por la precariedad laboral que se asocia a la hostelería. «Pouco a pouco iso vai cambiando. ¡Empezamos a ter vida os camareiros! Pero se non te formas, tampouco podes esixir moito, ¿non?», concluye.