La Festa do Petote celebra en Cerdedo-Cotobade una nueva edición

Alfredo López Penide
L. Penide CERDEDO-COTOBADE / LA VOZ

CARBALLEDO

CONCELLO DE CERDEDO-COTOBADE

Ocho establecimientos de hostelería del municipio colaboran con la cita gastronómica

04 feb 2024 . Actualizado a las 05:00 h.

Este domingo, el Concello de Cerdedo-Cotobade disfrutará de una de sus principales citas gastronómicas: la Festa do Petote, que este año alcanza su catorce edición. Al igual que en años precedentes, contará «coa tradicional degustación popular gratuíta na Praza da Chan, a partir das 12.30 horas, amenizada polos Festicultores, que xa media hora antes percorrerá as rúas de Carballedo animando á veciñanza a participar na exaltación deste produto gastronómico», destacaron desde el gobierno local, organizar de este evento.

CONCELLO DE CERDEDO-COTOBADE

De igual modo, resaltaron que en la exaltación gastronómica del petote participarán como locales colaboradores «oito establecementos hostaleiros que ofrecerán un cocido completo a base de costela, lacón, chourizo de carne e ceboleiro, patacas, verdura, cacheira, petote e postre a un prezo común de 23 euros por persoa». Así, participan A de Tucho (Augasantas-670 971 785), Casa Blanco (Rebordelo-645 922 996), A Vosa Taberna (Borela-986 763 044), Mesón Casa Perdiz (Aguasantas-649 732 485), A de Yoli (Tenorio-986 069 767), O Comareiro (Cerdedo-638 434 734), Bar Obélix (Tenorio-986 061 000) e O Castiñeiro (Pedre-670 434 498).

El alcalde Jorge Cubela, acompañado por miembros del equipo de gobierno, organizadores y colaboradores, fue el encargado de presentar la Festa do Petote en el Mesón Casa Perdiz, «en presenza dunha suculenta fonte de cocido e do popular bolo de millo e centeo que vai ser o protagonista deste evento gastronómico».

CONCELLO DE CERDEDO-COTOBADE

El regidor resaltó la importancia que tiene para la cita gastronómica la implicación de la hostelería local «como garantía do éxito e da calidade deste evento gastronómico que se convirte nunha cita obrigada na antesala do entroido en toda a comarca e Terras de Pontevedra», precisaron desde el gobierno local. Cubela añadió que los hosteleros «son un auténtico elemento de dinamización económica para o noso concello xa que en torno á nosa gastronomía xérase un movemento de visitantes que crean riqueza dos nosos pobos e territorios».

En esta jornada, los asistentes podrán degustar gratuitamente petote, pero también otros productos tradicionales presentes en el cocido, como cacheira o chorizo.