Ficha técnica: Oreja de mar
NOME Peneira
OUTROS NOMESOrella de mar/Zapatiño da Virxe, Cuncha das señoras, tereixola, Concharela
LATIN Haliotis tuberculata (Linné 1758).
TALLA 5
UNIDADES 1
MAXI 60
MESES DE PESCA Xan. Febr. Mar. Abr. Ma. Xu. Xull. Ag. Set. Out. Nov. Dec.
FAMILIA Moluscos
EUSKERA
CATALAN
CASTELAN Oreja de mar
FRANCES Oreille de Saint-Pierre
INGLES Ormer
COMO ÉEste molusco é máis coñecido, de momento, pola súa fermosa cuncha ca pola súa carne. Efectivamente, ten a cuncha en forma de orella, de cor parda escura xaspeada, cunha espiral pequena e a última volta moi grande. O interior é nacarado e presenta sete orificios dispostos en liña.
COMO SE PESCAObtéñense unha a unha, separándoas cunha rasqueta das rochas. Extráese en certas zonas (Fisterra, Baiona, ...) para despois exportala. O seu futuro está no cultivo, cousa que xa se fai no Xapón e Francia. Non se debe consumir sen control sanitario, pois, igual cós demais moluscos bivalvos, aféctanlle moito as tóxinas das chamadas mareas vermellas.