Ficha técnica: Boquerón
NOME Bocareu
OUTROS NOMESBocarte/Mocarte, Anxova, Bucareu
LATIN Engraulis encrasicholus (Linné, 1758)
TALLA 12
UNIDADES 1
MAXI 60
MESES DE PESCA Xan. Febr. Mar. Abr. Ma. Xu. Xull. Ag. Set. Out. Nov. Dec.
FAMILIA Peixes
EUSKERA Bokarta
CATALAN Seitó
CASTELAN Boquerón
FRANCES Anchois
INGLES Anchovy
COMO ÉO bocareu ten un corpo fino e alongado, de cor azulada con chispiñas prateadas no seu ventre. A súa queixada superior é moi prominente e a boca grande. Pode acada-los 20 centímetros. Reprodúcese entre os meses de abril e agosto.
COMO SE PESCAEspecie peláxica que no verán se achega á costa. Aliméntase de plancto. Vive en grandes mansíos e péscase con redes de cerco. Resulta especialmente importante a súa correcta manipulación e estiba a bordo, pois é un peixe moi delicado e mázase e deteriórase de contado.