Volver

ESPECIES

Ficha técnica: Boquerón

NOME Bocareu

OUTROS NOMESBocarte/Mocarte, Anxova, Bucareu

LATIN Engraulis encrasicholus (Linné, 1758)

TALLA 12

UNIDADES 1

MAXI 60

MESES DE PESCA  Xan. Febr. Mar. Abr. Ma. Xu. Xull. Ag. Set. Out. Nov. Dec.

FAMILIA Peixes

EUSKERA Bokarta

CATALAN Seitó

CASTELAN Boquerón

FRANCES Anchois

INGLES Anchovy

COMO ÉO bocareu ten un corpo fino e alongado, de cor azulada con chispiñas prateadas no seu ventre. A súa queixada superior é moi prominente e a boca grande. Pode acada-los 20 centímetros. Reprodúcese entre os meses de abril e agosto.

COMO SE PESCAEspecie peláxica que no verán se achega á costa. Aliméntase de plancto. Vive en grandes mansíos e péscase con redes de cerco. Resulta especialmente importante a súa correcta manipulación e estiba a bordo, pois é un peixe moi delicado e mázase e deteriórase de contado.