Ribadeo impulsa una plaza de abastos donde se vende producto de proximidad, se prepara y se degusta

RIBADEO

Del 31 de mayo al 19 de julio se desarrollarán las primeras actividades del programa Gastropraza
28 may 2025 . Actualizado a las 18:51 h.Gastropraza es un programa de actividades que, de forma inicial, se desarrollará del 31 de mayo al 19 de julio y que pretende dinamizar la plaza de abastos de Ribadeo, y los productos de proximidad y de calidad. Pero la intención del Concello es diseñar y organizar más actividades el resto del año.
«Queremos converter a praza de abastos nun espazo para elaborar o produto, degustalo e tamén poñer en valor a todos os praceiros que teñen a súa forma de vida, que teñen o seu emprego na praza», explicó el regidor, Daniel Vega, que presentó las actividades con los vendedores.
«As actividades empezarán o 31 de maio co bonito do Cantábrico. Vaise falar do despezamento e da elaboración do bonito. O 14 de xuño haberá talleres de conservas; o 28 de xuño, a protagonista será a cociña vegana; o 5 de xuño, como non podía ser doutra maneira, falaremos da cociña indiana, e o 16 de xullo teremos obradoiros de saúde alimentaria e de nutrición con Noel Pinín», avanzó.
También habrá actividades para niños y jóvenes. «Do 2 ao 6 de xuño haberá espazo para o alumnado do colexio Gregorio Sanz ás 10 da mañá e para os do Sagrado Corazón ás 12 horas. Tamén dirixirnos ao instituto e así facer pedagoxía e ensinar e concienciar que a praza é un medio para comprar produtos de calidade, tan importante comer ben, comer sa e comer produtos locais», manifestó el alcalde: «Temos todos unha oportunidade en Ribadeo. En poucos sitios quedan prazas de abastos, en Ribadeo si, e podemos comprar produto san e de calidade grazas a estas persoas».
Gastropraza lo organiza el Concello con la colaboración de la Xunta de Galicia y de la asociación provincial Cociñeiros Lugo.