Seadur celebra a festa da Robla para poñer fin á vendima en Valdeorras

La Voz OURENSE

OURENSE

Una de las cuevas de Seadur, habilitada como restaurante.
Una de las cuevas de Seadur, habilitada como restaurante. AGOSTIÑO IGLESIAS

Ademais de viño, os asistentes degustaron productos galegos con calidade certificada

05 oct 2025 . Actualizado a las 12:45 h.

A localidade de Seadur, no municipio valdeorrés de Larouco, celebrou esta fin de semana a cuarta edición da Robla, unha festa coa que o sector vitivinícola pon fin á vendimia na comarca. Na cita participaron cinco adegas e, ademais dos seus viños, os asistentes poideron degustar diversos produtos galegos con certificacións de calidade.

Foi así grazas á colaboración da Conselleira de Medio Rural, que estivo representada na festa polo director da Axencia Galega de Calidade Agroalimentaria, Martín Alemparte. Así, a proposta gastronómica presentada na cita incluía empanada de pemento de Herbón con queixo de San Simón da Costa ou unha tosta de pan e terneira galega con mostazada de grelo. Tamén houbo un magosto coas primeiras castañas da Indicación Xeográfica Protexida desde produto.