La Taberna de Galiana, en la Casa Museo de Cunqueiro, cumple un año triunfando con «la cocina del escritor»

La Voz

A MARIÑA

xaime ramallal

«O que máis éxito ten é o bacalao asado con verduras e panceta de porco celta», dicen; este verano abrirán la huerta para ofrecer más servicio con música en directo

05 jul 2024 . Actualizado a las 05:00 h.

«Non podemos queixarnos, o inverno foi moi bo, si, moi bo. Sobre todo por parte da xente local e de toda A Mariña que veu á Taberna de Galiana a coñecer os menús basados na cociña de Cunqueiro».

Quien habla es Isaac Varela, cocinero chef de A Taberna de Galiana, restaurante que cumple un año desde su apertura, situado en el bajo de la icónica Casa Museo de Álvaro Cunqueiro, en la Plaza de la Catedral de Mondoñedo, visitado constantemente por numerosas personas interesadas en conocer al más célebre escritor mindoniense y, sin duda, entre los clásicos gallegos y universal.

Isaac Varela, junto con Verónica López e Israel Cruz, bajo la firma 3 Limóns Turismo, se decidieron hace un año a abrir este restaurante novedoso cuyos menús se basan en la cocina y recetas de Álvaro Cunqueiro, aunque adaptadas a hoy por Isaac Varela, formado en la Escuela de Hostelería de Foz y que también trabajó con el popular chef A. Chicote.

«Vai todo moi ben, e agora no verán imos abrir a horta tamén ao público; esa é a novidade. Creo que é espectacular, e un lugar moi tranquilo e agradable que vai gustar ós clientes», avanza Isaac Varela a La Voz.

«Queríamos abrila xa, esta mesma fin de semana se o tempo acompaña, a ver. Estaremos un pouco a expensas do tempo. O 12 de xullo haberá música en directo na horta. O cliente abonará a súa consumición e logo a vontade ao artista», añadía.

Sobre los menús basados en la cocina de Cunqueiro y adaptados por el propio Isaac Varela, explica que «triunfan, si, a verdade é que teñen éxito a estamos contentos».

También hay en la carta algún plato propio de Isacc Varela: «Un dos pratos máis solicitados é o de bacalao asado con verduras e panceta de porco celta. Ese está gustando moito aos nosos clientes, non está nas recetas de Cunqueiro porque entón non se criaba aínda porco celta como agora, que está de moda. Pero seguro que se Cunqueiro soubese del,do porco celta, habería de incluílo os pratos na súa cociña, iso seguro», comenta Isaac Varela.