Tras realizar el ciclo superior de Ganadería, va a compaginar la gestión de una explotación caprina con los estudios de Veterinaria
14 abr 2019 . Actualizado a las 20:13 h.A diferencia de buena parte de los jóvenes con los que comparte ciclo, Sheila Pérez Pena (A Coruña, 19 años) no viene de una familia con tradición ganadera. Ella nació y se crio en la céntrica avenida Finisterre. «Meus pais tiñan un terreo cerca das Fragas do Eume; encantábame iso». Comenzó con tres cabras. «Mercáronas os meus pais para ter a finca limpa». Ahora está ultimando un proyecto empresarial que constará de una explotación de la raza boer en la que espera reunir unas 300 reses. «Estame a axudar o meu pai co coidado das cabras ata que remate as prácticas, pero do papeleo xa me encargo eu», detalla. «A maioría da xente en Galicia decántase polo bovino; quero facer algo distinto. Ademais, é o animal que máis me gusta e un gran descoñecido», cuenta Sheila.
«Chamáballes a atención ver que unha rapaza do centro da Coruña quixese ter a súa propia granxa» Ha terminado un ciclo superior de Ganadería y está haciendo las prácticas en la Asociación de Criadores de Ovino e Caprino de Galicia (Ovica), en Lugo. En el horizonte está también matricularse este curso en Veterinaria en la USC.
«Si, os meus pais sorprendéronse cando lles dixen o que quería estudar. Pero, ao momento, me apoiaron. No ciclo, cando cheguei, chamáballes a atención ver unha rapaza do centro da Coruña que quería ter a súa propia granxa», recuerda. «Hai uns anos, en grados coma o que fixen, éramos poucas mulleres. Iso está a cambiar», añade. «É unha pena, e un risco polos incendios, que queden desertos pobos preciosos. Son de cidade, pero isto é o que quero», dice rotunda.