«Hai que facer máis exercicio e concienciar da súa importancia aos máis novos»
OURENSE
Federico Mallo participó en las «Mesas Saludables» organizadas por La Voz de Galicia
18 dic 2019 . Actualizado a las 05:00 h.«Sempre tivemos unha boa alimentación, e seguimos tendo unha boa dieta, pero o problema é o sendentarismo e a falta de exercicio. Antes o que comías consumíase co traballo e a actividade física, e agora non é así. Non é que comamos mal, aínda que todo é mellorable, é que non facemos o exercicio necesario». Así lo manifestó Federico Mallo en el ciclo de Mesas Saludables de La Voz de Galicia. En el Auditorio de Afundación Ourense el catedrático de Endocrinología de la Universidade de Vigo impartió la conferencia Actividad física y hábitos saludables como componente esencial de la Dieta Atlántica.
Mallo incidió en la necesidad de valorar lo propio y reivindicar la tradición: «Temos unha dieta atlántica galega que é a mellor que se pode ter. Contamos cunha tradición culinaria e gastronómica de moito interese e o que debemos facer é adaptala aos novos tempos».
Combatir el sedentarismo
Y en ese aspecto, en asimilarla a los nuevos tiempos y a los actuales hábitos de vida, incidió de manera especial Federico Mallo. En su intervención en las Mesas Saludables de La Voz de Galicia, el catedrático de Endocrinología insistió de manera especial en la necesidad de hacer ejercicio e incrementar las horas que se dedican al mismo durante la vida lectiva.
«Hai que facer máis exercicio e concienciar da súa importancia aos máis novos. No ensino ten que haber máis horas de educación física porque así crearanse os hábitos e a conciencia de que a actividade física é fundamental para unha vida saudable», señaló Federico Mallo. La dieta atlántica gallega se caracteriza por el consumo de alimentos de temporada, locales, frescos y mínimamente procesados. La importante presencia de pescado y vegetales, así como el consumo de platos cocidos -y con menor carga de aceites quemados- son una ventaja añadida.
La realidad futura
En su participación en el ciclo de conferencias Mesas Saludables, Mallo incidió en un mensaje: el reto de futuro está definido y combatirlo es lo que marcará la tendencia de la sociedad gallega. «A vida actual é sedentaria e ata o ocio que teñen agora os rapaces tamén o é. E cada vez máis tamén o será o traballo no futuro. Comer ben e facer exercicio será o que nos dará mellor calidade de vida».
El ciclo de conferencias está patrocinado por Vegalsa-Eroski, empresa que ha buscado el apoyo en sus proveedores gallegos para acercar este tipo de productos saludables a sus clientes, como las conservas Cabo de Peñas o A Rosaleira, los lácteos de Feiraco o Aceites Abril.