Una receta para chuparse los dedos y celebrar este Día de la Madre en familia: los «brigadeiros»
A MARIÑA
![](https://img.lavdg.com/sc/IUe5-vYEkjIx4RB_w4P6AUNsv7s=/480x/2023/05/07/00121683463382114628586/Foto/X07Y3008.jpg)
Bolboretas no Bandullo, de los blogueros mariñanos Diana Fernández Gómez y David Díaz Díaz, propone este potente dulce
07 may 2023 . Actualizado a las 17:17 h.«Os mellores regalos son os que conteñen unha parte de nós ou nos que formamos parte da súa elaboración», señalan Diana Fernández (Viveiro) y David Díaz (Ourol), la pareja alma mater del blog Bolboretas no Bandullo. «Unha opción que aquí ofrecemos para celebrarmos o Día da Nai é a de pasarmos un pouquiño de tempo en familia creando na cociña para sorprender á nosa persoa favorita. Esta lambetada é moi vistosa e deliciosa para agasallar, ademais de ser perfectos para prepararmolos cos nenos e as nenas, xa que poden aproveitar para xogar coa comida e coa súa creatividade para decoralos», señalan. «Os brigadeiros son típicos da cociña brasileira e non faltan en ningunha celebración. Son similares aos nosos bombóns xa que cando se meten na boca, desfanse deixando un sabor espectacular a chocolate. Aquí tedes a súa receita, coa que sorprenderedes a todos os comensais e oxalá que á mamá en especial!», finalizan.
![](https://img.lavdg.com/sc/epSbAMkcEQBMwyG6NaADTYQojbo=/480x/2023/05/07/00121683463382497961332/Foto/X07Y3007.jpg)
Ingredientes
- 400 mililitros de leche condensada
- 35 gramos de cacao puro
- 30 gramos de mantequilla
- Para la decoración: bolitas de colores, cacao, fideos de chocolate, etc...
Así se elabora, paso a paso
- Primero, derretir la mantequilla en una sartén, a temperatura media-baja
- Después, agregar la leche condensada y mezclar «até que se integren perfectamente», especifican. Es un proceso que puede llevar 2-3 minutos.
- Verter el cacao y mezclar muy bien.
- Batir «até que a mestura espese _señalan_ e, se pasamos a espátula, deixe unha liña limpa»
- Echar la crema en un recipiente y dejar reposar, «a temperatura ambiente, até que arrefríe», indican.
- A continuación, coger pequeñas porciones con una cuchara pequeña «e, coa axuda das mans, ímoslles dando forma de bóla», sugieren.
- «Cando teñamos a forma desexada, pasámola polas boliñas e xa estarían listos para comer!», finalizan
Una receta «moi sinxela e ideal para preparar cos máis peques da casa»
Diana y David subrayan que la de los brigadeiros es «unha receita moi sinxela e ideal para preparar cos máis peques da casa, só temos que vixiar ben cando temos a tixola encendida. Será un momento moi especial tanto se son para regalar coma se é para pasar un feliz momento en familia».