La OPP-7 Burela dona 75 kilos de pez espada para unas jornadas gastronómicas en 15 locales hosteleros de Ribadeo

La Voz RIBADEO / LA VOZ

RIBADEO

Se celebrarán del 28 al 30 de marzo, organizadas por Acisa

20 mar 2025 . Actualizado a las 16:48 h.

Del 28 al 30 de marzo se celebrarán en Ribadeo las Xornadas Gastronómicas do Peixe Espada, que organiza Acisa en colaboración con la OPP-7 Burela, que dona 75 kilos de pez espada para las elaboraciones (tapas y platos) que servirán 15 bares, mesones y restaurantes de Ribadeo: O Lar de Manolo, La Quinta, A Horta de San Roque, O Indiano, La Solana, San Miguel, Parador de Turismo, Ramonita, Costa Verde, Mesón D´Cata, Mareta, O Tumbín Ponte dos Santos, Marinero, Barallocas y Los Dulces de Delphine.

 «Esta é xa a quinta vez que desde Acisa regalamos materia prima para a elaboración das tapas e dos pratos ás nosas asociadas e asociados, co que pretendemos deste xeito aforrarlles custes nalgunhas das campañas que lles propoñemos. Isto marca unha liña de acción da nosa asociación para este tipo de eventos, que se iniciou coas xornadas da lura, as da merluza de Burela, as da cabala e as dos torresmos e que seguen agora co peixe espada. Ademais trátase dunha achega importante: aportamos aos locais unha parte do produto que van empregar para elaborar as súas preparacións. Os bares van ofrecer tapas e os restaurantes diferentes pratos dun produto pouco común, como é o peixe espada», manifestó el gerente de Acisa, Jesús Pérez.

La presidenta de Acisa, Carmen Cruzado, explicó además que las diferentes elaboraciones con pez espada que servirán los hosteleros de Ribadeo se podrán consultar a partir de la próxima semana en las redes sociales de Acisa.