Aneiros destacó el alto nivel del concurso gastronómico
20 nov 2025 . Actualizado a las 05:00 h.La delegada territorial de la Xunta en Ferrol, Martina Aneiros, participó en la mañana de este miércoles en la escuela de especialidades de la Estación Naval de A Graña (Esengra), en Ferrol, en la entrega de premios del VI Concurso rexional de Tortilla de Pataca que promove a Denominación de Orixe Protexida (D.O.P.) de aceites y vinos Baena en el que tomaron parte ocho escuelas de hostelería de Galicia: CIFP Paseo das Pontes, CIFP Fraga do Eume, IES Sanxillao, IES Foz, CIFP Vilamarín, CPR Belarmino Fernández Iglesias e CIFP Compostela, ademais da anfitrioa Esengra.
El certamen se desarrolló en dos categorías: la de cocina, en la que resultó ganador un alumno de la Esengra por la «elaboración e a calidade do produto presentado» y la de sala, en la que un alumno del CIFP Paseo das Pontes «foi o mellor valorado pola presentación e a maridaxe ofrecida».
Premio especial
El jurado del certamen entregó también un premio especial a la escuela con la mejor puntuación global que recayó en el CIFP Paseo das Pontes, en A Coruña.
La delegada territorial de la Xunta destacó ayer «o bo facer das escolas de formación profesional de hostalería galegas e a calidade das elaboracións presentadas nesta edición do certame».