Santiago da la bienvenida al verano con el cuarto «Pulpo Chunda-chunda»
VIVIR SANTIAGO

La multitasca Entreportas invita a celebrar el domingo el cambio de estación en la praciña da rúa de Xerusalén desde las 12.00 horas. Además de pulpo y música, habrá sardinas
20 jun 2025 . Actualizado a las 13:39 h.A pesar de que muchos compostelanos darán la bienvenida al verano el lunes, durante la celebración de la noche de San Xoán, varios locales y asociaciones de vecinos programan eventos para el fin de semana que permiten celebrar por anticipado el cambio de estación.
Uno de los más esperados es el organizado por el bar-multitasca Entreportas en la praciña da rúa de Xerusalén, en el corazón del casco histórico compostelano, en una de las dos entradas del local. Será allí, desde las 12.00 y hasta las 20.00 horas del domingo, cuando tendrá lugar la cuarta edición de su evento «Pulpo Chunda-chunda».
«Comezamos a celebralo o verán pasado, sempre coincindo co terceiro ou cuarto domingo de mes. Fixemos o primeiro en xullo de 2024; o segundo, en agosto; e o terceiro, en setembro dese ano. Agora, neste xuño, e nun día antes de San Xoán, chega o cuarto», explica Lois Cerviño, el dueño del conocido bar, explicando la razón de su origen.
«O ano pasado e coa entrega que supón o traballo de hostaleiro, eu sempre dicía aos meus coñecidos que non me daba nin tempo a ir comer o pulpo a Padrón. Ante iso, decidimos traer a pulpada ao local… O de chunda-chunda é porque incorporamos música tecno. Non sempre todo o tradicional ten que ser enxebre. Este ano a animación musical corre a cargo de Mustafá», detalla el también cocinero, admitiendo el eco que, poco a poco, suma el evento.

«Foi progresivo, pero no último celebrado, xa rematamos de madrugada. Pasaron pola praciña máis de 300 persoas… Algo que nos gusta moito é que participen da festa os veciños, que sempre nos respectaron moito. Convidamos a todos a que baixen á festa. De feito, en anteriores edicións, moitos xa se sumaron», remarca, aclarando que en cada celebración, y además de pulpo, siempre se incluye otra ración, como fueron, en años anteriores, ensaladilla o mejillones.
«Neste caso, e polas datas, non había dúbida. Tiñan que ser sardiñas», avanza, queriendo reconocer el apoyo de Iván Picos, un amigo cocinero con el que, ese día, se coordina en la organización.
«O mellor é o bo ambiente na rúa. É importante poder desfrutar sempre», destaca.