La Festa do Petote celebra en Cerdedo-Cotobade una nueva edición
CARBALLEDO
Ocho establecimientos de hostelería del municipio colaboran con la cita gastronómica
04 feb 2024 . Actualizado a las 05:00 h.Este domingo, el Concello de Cerdedo-Cotobade disfrutará de una de sus principales citas gastronómicas: la Festa do Petote, que este año alcanza su catorce edición. Al igual que en años precedentes, contará «coa tradicional degustación popular gratuíta na Praza da Chan, a partir das 12.30 horas, amenizada polos Festicultores, que xa media hora antes percorrerá as rúas de Carballedo animando á veciñanza a participar na exaltación deste produto gastronómico», destacaron desde el gobierno local, organizar de este evento.
De igual modo, resaltaron que en la exaltación gastronómica del petote participarán como locales colaboradores «oito establecementos hostaleiros que ofrecerán un cocido completo a base de costela, lacón, chourizo de carne e ceboleiro, patacas, verdura, cacheira, petote e postre a un prezo común de 23 euros por persoa». Así, participan A de Tucho (Augasantas-670 971 785), Casa Blanco (Rebordelo-645 922 996), A Vosa Taberna (Borela-986 763 044), Mesón Casa Perdiz (Aguasantas-649 732 485), A de Yoli (Tenorio-986 069 767), O Comareiro (Cerdedo-638 434 734), Bar Obélix (Tenorio-986 061 000) e O Castiñeiro (Pedre-670 434 498).
El alcalde Jorge Cubela, acompañado por miembros del equipo de gobierno, organizadores y colaboradores, fue el encargado de presentar la Festa do Petote en el Mesón Casa Perdiz, «en presenza dunha suculenta fonte de cocido e do popular bolo de millo e centeo que vai ser o protagonista deste evento gastronómico».
El regidor resaltó la importancia que tiene para la cita gastronómica la implicación de la hostelería local «como garantía do éxito e da calidade deste evento gastronómico que se convirte nunha cita obrigada na antesala do entroido en toda a comarca e Terras de Pontevedra», precisaron desde el gobierno local. Cubela añadió que los hosteleros «son un auténtico elemento de dinamización económica para o noso concello xa que en torno á nosa gastronomía xérase un movemento de visitantes que crean riqueza dos nosos pobos e territorios».
En esta jornada, los asistentes podrán degustar gratuitamente petote, pero también otros productos tradicionales presentes en el cocido, como cacheira o chorizo.