Laura Rodríguez, propietaria do bar España, de Sarria: «A hostalería somos todos, é un sector onde todo o mundo atopa o seu lugar»
LUGO

Esta empresaria é unha das organizadoras da Cea Gala de Hostalería Comarca de Sarria, que se celebra o día 10 de marzo
26 feb 2025 . Actualizado a las 12:02 h.A hostalería da comarca de Sarria quenta motores para a súa gran festa anual, nesta ocasión, máis especial aínda. A tradicional Cea-Gala da Hostalería da Comarca de Sarria cumpre 25 anos e para conmemorar estas vodas de prata, o evento contará cun programa máis completo e cheo de sorpresas. A cita será o 10 de marzo, como é habitual, o luns posterior ás festas do entroido, e comezará a partir das 20.00 horas no Hotel Alfonso IX de Sarria, un dos establecementos de máis renome da vila. O Concello aproveitará tamén para facer a entrega dos premios da última edición do concurso de tapas (Barullo, Cubano e DP Cristal).
Da organización da gala da hostalería encárganse este ano Santi García, da Cafetería Santiago; Ceus López, do pub Silvers; J. Luis Cortiñas, de Casa Aira Padrón de Samos; e Laura Rodríguez, propietaria do céntrico Bar-Cervecería España. A única muller da organización explica todos os detalles deste evento.
—Como serán os actos da gala?
—Comezarase cuns aperitivos e uns pinchos, despois un exquisito e copioso menú, cun gran cóctel, haberá homenaxes, o sorteo dunha gran viaxe, regalos e unha grande actuación musical, ademais de sorpresas.
—Aínda están á venda as entradas?
—As tarxetas pódense adquirir nos locais organizadores ata o mércores 5 e custan 85 euros.
—Na organización, é vostede a única muller.
—Si, a pesar de que este é un sector moi de mulleres, moi bonito e de grande importancia en Sarria. Ademais, ao ser punto de inicio do Camiño de Santiago, a hostalería ten gran relevancia e a xente síntea como a súa segunda casa. Eu nacín en Brasil, pero levo vinte anos en Sarria, e este é o primeiro que estou na organización do evento. Para min é un honor que contaran comigo para organizar a gala, que é unha das citas máis importantes da vila.
—A gala está aberta a todo o mundo?
—É unha gala da hostalería de toda a comarca, aberta, por tanto, á hostalería en xeral e á clientela. Pero a hostalería somos todos, é un sector onde todo o mundo, de todas as idades, atopa o seu lugar. Esta cita é un evento de confraternización entre hostaleiros e clientes, onde o importante é pasalo ben. Isto inclúe camareiros, encargados, xefes, persoal de limpeza, subministradores, clientela... De feito, cada ano xúntanse entre 300 e 400 persoas, e pode que este ano sexan máis, ao tratarse dunha gala tan especial polos 25 anos.