«Galicia alimenta o futuro», lema do foro anual do Clúster Alimentario de Galicia 

Somos Agro REDACCIÓN / LA VOZ

AGRICULTURA

Cedida

O evento terá lugar o 26 de xuño na Cidade da Cultura e concluirá coa entrega dos Premios Galicia Alimentación

06 jun 2025 . Actualizado a las 09:33 h.

O Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) reunirá o próximo 26 de xuño a expertos do sector da alimentación e as bebidas no seu Foro Galicia Alimentación, que terá lugar na Cidade da Cultura de Santiago de Compostela. O encontro desenvolverase baixo o lema «Galicia alimenta o futuro» e contará con relatorios e mesas redondas centradas na innovación e o liderado na transformación do sector.

A xornada comezará ás 10:30 horas cun almorzo e a exposición de Alimentos e Bebidas Excelentes e Innovadores, ademais dun espazo de demostracións sobre a alimentación do futuro. A partir das 11:30 horas, abrirase o primeiro bloque dedicado á «Innovación e tendencias que redefinen o sector alimentario», con unha conferencia a cargo de Juan Francisco Delgado, vicepresidente da Fundación Europea para a Innovación (INTEC), titulada «A transformación do sistema alimentario: novas tendencias e innovación».

Ás 11:45 celebrarase a primeira mesa redonda, centrada no sector lácteo, coa participación de Carmen Lence (Grupo Lence ? Río de Galicia), José Luis Cabarcos (Bico de Xeado), Rubén Hidalgo (CAPSA Vida) e Maikel Fernández (Queixería Prestes). O debate estará moderado por Hugo Criado, fundador e CEO de Medrar Solutions.

Na segunda parte da xornada, orientada ao liderado e á visión estratéxica, Matilde García, presidenta de La Distribución ANGED, ofrecerá unha conferencia titulada «A transformación do retail e do consumidor: unha visión social e estratéxica desde a gran distribución». A mesa redonda final, ás 12:55 horas, estará moderada por Julio Audicana, director do San Telmo Business School, e contará coas intervencións de Juan Luis Méndez Rojo (ViniGalicia), Ramón Alonso (Cafés Candelas), Francisco Hevia (Galletas Gullón) e Rosa María Nieto (Conservas Friscos).

Ao remate do foro, celebrarase a entrega dos XI Premios Galicia Alimentación, que recibiron un récord de 141 candidaturas. Os galardóns que se outorgarán serán: Produto Innovador, Produto Excelente, Proxección e Estratexia de Mercado, Premio Galicia Alimentación á Innovación e Premio Galicia Alimentación á Sustentabilidade.

A gala conta co apoio institucional da Xunta de Galicia e co patrocinio de ouro de Caixa Rural Galega, Gadisa e Vegalsa Eroski. As persoas interesadas poden inscribirse no formulario dispoñible en www.galiciafoodforum.info.