Madalenas de limón

Unha receita doce, alonxadada da repostería industrial e moi sinxela

Raciones12 unidades

Ingredientes
4 ovos medianos
150 gr de azucre
O zume de un limón e a peladura da súa pel
150 ml de aceite de xirasol
250 gr de fariña
Un sobre de lévedo en po de repostería
Unha pizca de sal
Un pouquiño de azucre para decorar
Moldes de papel de madalenas
Instrucciones
  1. Poñemos nun bol os ovos co azucre e batemos ben ata ter moita escuma, logo imos engadindo resto de ingredientes sin deixar de bater.

  2. Primeiro o aceite de xirasol, logo o zume do limón e a reladura da pel, logo a pizca de sal, logo a fariña e o lévedo en pó. Temos que bater todo ben para que quede ben misturado.

  3. Acendemos o forno a 180º. E mentres, cunha culler e con coidado imos enchendo ata a metade os moldes das madalenas.

  4. Cando estén cheos botámoslle un pouco de azucre por riba.

  5. Metemos no forno durante uns 15 minutos. E logo, coa axuda dun maior sacamos do forno e deixamos arrefriar.

Autor Rocío Garrido De Sanxenxo, es la autora del blog La Cocina de mi Abuelo. También ha escrito el libro "Mel nas filloas" http://www.cocinademiabuelo.com
Votación
2 votos
Comentarios

Madalenas de limón